Vitamina C este o vitamină foarte bună și importantă pentru corpul nostru. În general, îl asociem cu faptul că ne întărește sistemul imunitar și da, dar nu numai că face acest lucru în corpul nostru. Pe lângă întărirea apărării organismului, vitamina C ajută la procesele de vindecare, deoarece este o enzimă necesară formării colagenului și a noului țesut conjunctiv; adică este util în cazurile de acnee.De fapt, vitamina C este foarte bună pentru piele și, în general, pentru frumusețea noastră, deoarece această vitamină ajută la reducerea inflamației pielii, reduce roșeața și estompează semnele de pe piele, cum ar fi liniile fine și cicatricile. Vitamina C este un puternic antioxidant, astfel încât ne ajută organismul să reducă simptomele îmbătrânirii premature din pielea noastră.

Acționează împotriva grăsimii corporale

Pe lângă faptul că este un fruct care nu ne oferă grăsimi, foarte puține calorii și multă apă, pepenele verde conține citrulină, care este o substanță care acționează ca „blocant al grăsimilor” în organism.

Când această substanță intră în corpul nostru, rinichii o transformă în arginină; Acest lucru ajută la prevenirea acumulării de grăsime în organism, deoarece face ca celulele adipoase din corpul nostru să producă mai puțină țesut adipos.

Alte beneficii ale pepenelui verde

Beneficiile pepenelui verde sunt multe și la fel de incredibile; Datorită conținutului ridicat de apă, are un efect diuretic asupra corpului nostru, deci este foarte indicat în cazurile de retenție de lichide, îmbunătățește sănătatea oaselor datorită faptului că, la fel ca roșiile , conține licopen.

De asemenea, este foarte bun pentru sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece promovează circulația corectă, deoarece are un efect vasodilatator. În plus, ca și când nu ar fi suficient, datorită faptului că conține beta-caroten este bun pentru sănătatea ochilor noștri, protejându-ne de boli precum degenerescența maculară și orbirea nocturnă.

Valoarea și proprietățile nutriționale

Pepenele verde, pe lângă faptul că este un fruct super bogat și suculent, este foarte sănătos, oferind organismului nostru o cantitate mare de vitamine și minerale. De exemplu, fiecare 100 de grame de pepene verde oferă corpului nostru 120 mg de potasiu, 11 mg de magneziu, 7 mg de calciu, 5,5 mg de fosfor, 0,3 mg de fier și 0,1 mg de zinc. În ceea ce privește vitaminele, vitamina A cu 33 mg, vitamina C cu 5 mg,

Cum să alegi un pepene verde?

Alegerea unui pepene nu este la fel de simplă ca alegerea unui alt fruct, dar vă vom da câteva sfaturi pe care le puteți examina atunci când mergeți să îl cumpărați.
Primul este că, pentru a alege fructul în punctul său, îl puteți lovi cu articulațiile, dacă auziți un sunet gol, va însemna că este gata de consum.

A doua recomandare este cu ochiul liber, observați că are o pată galbenă sau galben pal pe coajă, ceea ce înseamnă că fructul a fost expus la soare pentru a se coace. De asemenea, coaja nu trebuie să fie foarte strălucitoare, dar trebuie să fie fermă.

Este bine să aibă pete, însă acestea trebuie să aibă o culoare gălbuie-portocalie

Niciodată nu alege un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja.Este recomandat să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiunea lui reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.

Sursa: sfaturiideisipovestidespreviata

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Varza Roșie – un ajutor în combaterea multor tipuri de cancer: la colon, la sân sau cel uterin.

Varza roșie conține de câteva ori mai multe vitamine decât surata sa…
Daca ti-a placut da-i un share :

Planta banală care luminează tenul, limpezește ochii și face un păr strălucitor!

Îl foloseşti la gătit sau la ornat preparatele culinare, dacă îi adaugi…
Daca ti-a placut da-i un share :

Cele 5 alimente pe care le consumi la momentul nepotrivit! Iti dauneaza sanatatii!

Lapte Cel mai bun moment pentru a manca: searaDeoarece laptele contine triptofan,…
Daca ti-a placut da-i un share :

6 alimente care vor aduce beneficii sanatatii creierului tau

Creierul este, fara indoiala, cel mai valoros si important organ al tau,…
Daca ti-a placut da-i un share :