Știm cu toții că nimeni nu este nemuritor. Deși niciodată nu vom fi pregătiți să pierdem pe cineva drag, nu putem face nimic să oprim acest lucru. Singura cale pentru a ne liniști și a face ca sufletul celor adormit să fie iertat de păcate este să citim această rugăciune.

Aduce pace sufletească și alinare!

Această rugăciune aduce pace și alinare în familia celui care o rostește. Se citește în fiecare sâmbătă, având alături o lumânare aprinsă…

„Dumnezeul duhurilor şi a tot trupul, Tu ai călcat moartea. Și pe diavolul l-ai surpat şi ai dăruit viaţă lumii tale. Tu Însuţi, Doamne, odihneşte sufletele adormiţilor robilor tăi (se rostesc numele de botez ale celor răposați pentru care te rogi).

În loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea. Şi orice greşeală au săvârşit ei cu cuvântul, cu lucrul, sau cu gândul, ca un Dumnezeu bun şi iubitor de oameni, iartă-le lor!

Că nu este om, care să fie viu şi să nu greşească; numai tu singur eşti fără de păcat; dreptatea ta este dreptate în veac şi cuvântul tău, adevărul.

Că tu eşti învierea şi viaţa şi odihna robilor tăi (N), Cristoase, Dumnezeul nostru, şi ţie slavă înălţăm, împreună şi celui fără de început al tău Părinte şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Întru fericita adormire, veşnică odihnă dă, Doamne, sufletelor adormiţilor robilor tăi, celor ce s-au pomenit acum, şi le fă lor veşnică pomenire.”

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Produse care isi pierd beneficiile atunci cand sunt tratate termic

Inca din copilarie, stim cat de utile sunt legumele si cat de…
Daca ti-a placut da-i un share :

Despre Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și…
Daca ti-a placut da-i un share :

Leacuri bătrânești naturiste pentru răceală

Leacuri de casă pentru tratarea RĂCELII. Într-un interviu realizat pe revista „Leacuri…
Daca ti-a placut da-i un share :

Alerta ANM. Meteorologii au anuntat cod galben si portocaliu de vreme severa. Zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben si portocaliu de vreme…
Daca ti-a placut da-i un share :