Probabil că majoritatea proprietarilor de câini vor fi de acord că animalele lor de companie urăsc beția. Unii pur și simplu se feresc de astfel de personalități, în timp ce alții sunt gata să te mănânce fără să mestece. De ce câinilor nu le plac bețivii?

Din păcate, nu s-au efectuat cercetări serioase pe această temă, deci nu putem decât să presupunem și să propunem diferite ipoteze – cu diferite grade de probabilitate. Prima ipoteză despre motivul pentru care câinilor nu le plac bețivii este că câinilor nu le place mirosul de alcool. Într-adevăr, în natură, rudele câinilor ocolesc cel mai adesea produsele de fermentare. Și, de exemplu, strugurii – unul dintre alimentele care servesc drept bază pentru băuturile alcoolice – sunt toxici pentru câini: pot provoca insuficiență renală acută. Ca să nu mai vorbim de alcool – este foarte descurajat să-l dați câinilor. Este adevărat, există proprietari care, de dragul distracției, obișnuiesc câinii cu alcoolul și chiar formează dependență în aceștia, dar consecințele asupra sănătății animalelor sunt triste.

Așadar, versiunea conform căreia mirosul de alcool este insuportabil pentru câini și, prin urmare, încearcă să stea departe de sursa sa (sau să alunge această sursă de ei înșiși) este destul de viabilă.

Conform celei de-a doua versiuni, o persoană beată se mișcă într-un mod diferit, coordonarea mișcărilor sale este afectată. Și pentru un câine, o astfel de creatură devine complet imprevizibilă – la urma urmei, este dificil chiar să prezici traiectoria mișcării sale, ca să nu mai vorbim despre ce ar putea face în momentul următor. Și toate cauzele imprevizibile la câini, cel puțin, vigilența și chiar reținerea. Și acolo unde există frică, există agresivitate, mai ales dacă câinele nu poate sta departe de o persoană beată (de exemplu, este limitat de o lesă).

în plus, o persoană beată care greu poate sta în picioare devine vulnerabilă. Un câine este un vânător din fire și unul care alege cea mai slabă victimă din turmă – nu degeaba strămoșii câinilor, lupii, sunt considerați „ordonanți ai pădurii”. Și ce este această creatură care duce dintr-o parte în alta? Cu siguranță o țintă ușoară! Și să-l ataci nu este atât de înfricoșător. Aceasta este a treia versiune.

A patra ipoteză este legată de experiențele negative. Uneori există o experiență neplăcută a câinelui, când în trecut oamenii beți lau jignit sau au încercat să-i facă rău stăpânului. Și de atunci, toți oamenii beți sunt percepuți ca dușmani care trebuie neutralizați în prealabil.

În plus, oamenii beți devin uneori prea sociabili și încearcă să facă cunoștință cu câinii, chiar dacă aceștia din urmă nu sunt deloc înclinați spre acest lucru. Acesta nu este nici genul de experiență de viață pe care doresc să o aibă animalele noastre de companie. Aceasta este a cincea versiune. Oricum ar fi, trebuie luat în considerare faptul că câinilor nu le plac beții.

Dacă sunteți proprietar de câine, este mai bine să ocoliți băutorii (în special compania). Iar celor cărora le place să bea băuturi tari ar trebui să se abțină de la comunicarea cu câinii, în special cu străinii.

sursa foto: unsplash

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Rechinii sunt singurele animale despre care se știe că nu se pot îmbolnăvi de cancer.

Rechinii sunt singurele animale despre care se știe că nu se pot…
Daca ti-a placut da-i un share :

Povestea femeii sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

După ce fiica sa s-a îndrăgostit de un om de rând, mama…
Daca ti-a placut da-i un share :

Un cățel dispărut s-a prezentat singur la secția de poliție

Politistii din Sectia de Politie Odessa, Texas, SUA, au avut parte de…
Daca ti-a placut da-i un share :

Dacă ai grupul de sânge RH negativ, ești descendent din Nephilim

Este posibil, după cum susțin unii cercetători, ca sângele Rh negativ să aibă legătură…
Daca ti-a placut da-i un share :