Nota: Dimensiune tava: 25×35 cm

Lista de ingrediente:

-1 cana iaurt

-4 oua medii

-1 cana de zahar

-9 linguri de ulei vegetal

-1 plic de praf de copt

-2 cani faina

Pentru umplutură:

-3 linguri de gris

-1 kilogram mere

-1 cana de zahar (sau dupa gust)

-1 lingurita scortisoara

-3 linguri de ulei vegetal

Cum se prepară:

Pentru inceput pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.

Intr-un bol, batem ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se dizolva bine.

Dupa ce s-a dizolvat, adaugam uleiul si iaurtul, urmate de faina si praful de copt.

Aluatul rezultat, il impartim in 2 parti egale.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem prima parte de aluat si bagam in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10 minute.

In timpul acesta pregatim umplutura. Punem la calit merele date prin razatoarea mare impreuna cu zaharul, dupa care adaugam grisul si scortisoara.

Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, punem uniform umplutura de mere peste aluat dupa care asezam a doua parte a amestecului de aluat.

Bagam din nou la cuptor pana cand se coace bine si prinde o culoare maronie.

Cand este gata, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si presaram cu zahar pudra.

La final portionam si putem servi alaturi de cei dragi.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cum prepari cei mai deliciosi Ardei Capia copti la borcan – Toata familia mi-a cerut reteta

Lista de ingrediente: – 5 sau 6 catei de usturoi feliati –…
Daca ti-a placut da-i un share :

Prajitura Pani Walewska – o reteta poloneza pe care trebuie neaparat sa o salvezi – are un gust divin

Lista de ingrediente: -2 căni de făină -1 lingurita de praf de…
Daca ti-a placut da-i un share :

Reteta cu care obtii o VARZA MURATA perfecta – secretele care o fac gustoasă si o garnitura perfecta de muraturi

Toamna este anotimpul în care borcanele pentru sezonul rece sunt pregătite cu…
Daca ti-a placut da-i un share :

Despre Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și…
Daca ti-a placut da-i un share :