Lista de ingrediente:

-2 căni de făină
-1 lingurita de praf de copt
-1 plic de zahăr vanilat
-1/2 cană zahăr pudră
-200 grame de unt
-4 gălbenușuri
-dulceata de coacaze negre

Bezea:

-4 albusuri de ou
-2 căni de zahăr pudră
-2 linguri de faina de cartofi (sau amidon)
-2 linguri de nuci tocate

Budinca:

-500 ml lapte
-2 linguri de faina de cartofi (sau amidon)
-2 linguri de faina de grau
-1 plic de zahăr vanilat
-2 galbenusuri
-250 g de unt

Cum se prepara:

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175 de grade Celsius. Cerneți făina și praful de copt printr-o strecurătoare pe tabla. Adăugați zahărul vanilat, zahărul pudră și untul. Tăiați toate ingredientele în bucăți mici, amestecați-le și faceți o gaură în centrul grămezii. Adăugați gălbenușurile în compozitie – albușurile le pastram pentru bezea. Framantam aluatul, il impartim in doua parti si il intindem in forma dreptunghiulara de marimea unei tavi de copt.

Puneți prima parte în tava tapetata cu hârtie de copt. Deasupra punem putina dulceata si coacem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute. Procedam la fel cu cealaltă parte a blatului.

Prepararea bezelei:

Reduceți temperatura cuptorului la 150 de grade C. Bateți albușurile spumă până se întăresc, apoi adăugați treptat zahăr pudră, amestecând constant compozitia. După ce ați adăugat tot zahărul, continuați să bateți încă 2-3 minute. Apoi adăugați făina de cartofi sau amidonul și bateți timp de jumătate de minut. Întindeți ușor compozitia pe ambele blaturi și presarati cu nucile pisate. Coaceți timp de 15 minute.

Prepararea budincii:

Se toarnă 1/2 cană de lapte și se amestecă cu făina de grâu, făina de cartofi (sau amidon), zahărul vanilat și gălbenușurile de ou. Se fierbe restul de lapte, se adauga ingredientele amestecate anterior, se amesteca si se aduce din nou la fiert. Se ia de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca. Dam prin razatoare untul vegetal. Apoi adăugați treptat o linguriță din compozitia de budincă. Întindeți compozitia pe blat, dupa care e acopera cu al doilea si se lasa deoparte cateva ore pana se intareste.

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Placinta cu mere – o reteta simpla, perfecta pentru atunci cand ai putin timp la dispozitie sa pregatesti un dulce

Nota: Dimensiune tava: 25×35 cm Lista de ingrediente: -1 cana iaurt -4…
Daca ti-a placut da-i un share :

Despre Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și…
Daca ti-a placut da-i un share :

Rugaciunea care se spune in aceasta seara de Sambata, pentru iertarea pacatelor celor adormiti!

Știm cu toții că nimeni nu este nemuritor. Deși niciodată nu vom…
Daca ti-a placut da-i un share :

Reteta cu care obtii o VARZA MURATA perfecta – secretele care o fac gustoasă si o garnitura perfecta de muraturi

Toamna este anotimpul în care borcanele pentru sezonul rece sunt pregătite cu…
Daca ti-a placut da-i un share :