Crestinii ortodocsi pot rosti cea mai puternica rugaciune, despre care se spune ca aduce sanatate, bunastare si liniste sufleteasca.

„Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului tau iubit Isus Hristos ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie indreptandu-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezeu.

Roaga-te Fecioara pentru Sfanta Biserica pentru propavaduirea evangheliei pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, pentru orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi, pentru cei prigoniti, pentru credinta, pentru salvarea celor care au ratacit la secte, pentru cei raposati.

Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.
Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blandului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele ite ranite atat de mult de vrajmas.

Roaga-te Maicuta Sfanta si pentru aceste nevoi ale mele (rostesti necazurile care le ai dorintele pe care sa ti le implineasca Maica Domnului) Slava Tatului si Fiului si Sfantului Duh in vecii vecilor. Amin”.

Sarbatoarea aminteste de trecerea Fecioarei Maria la cele sfinte. Potrivit traditiei, Maica Domnului a mai trait 11 ani dupa inaltarea Fiului sau la cer.

Ea a fost anuntata de catre Sfantul Arhanghel Gavriil ca va trece la viata vesnica cu trei zile inainte ca acest lucru sa se intample. La randul ei, si-a anuntat apropiatii si a incercat sa-i intareasca: „Nu faceti din mutarea mea pricina de doliu, ci umpleti-va de bucurie si mai mare. Doresc sa merg la Fiul meu, Cel ce daruieste tuturor fiinta si viata”.

„Si cand ma voi duce la El, nu voi inceta sa ma rog si sa mijlocesc pentru voi, pentru toti crestinii si pentru lumea intreaga, ca Cel ce o judeca in milostivirea Sa, sa se milostiveasca de toti credinciosii si sa-i intareasca si sa-i duca pe calea vietii, iar pe cei necredinciosi sa-i intoarca si sa-i faca pe toti o singura turma a Bunului Pastor care si-a dat sufletul pentru oile Sale si le cunoaste si ai Sai il cunosc!”

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Rugăciune 5 martie. Rosteste azi Rugăciunea către Sfântul Mucenic Canon din Isauria pentru iertarea pacatelor.

”Mucenicul Tău, Doamne, Conon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de…
Daca ti-a placut da-i un share :

Cea mai grea luptă este lupta împotriva ta însuți

Cea mai grea luptă este lupta împotriva ta însuți, împotriva slăbiciunii tale,…
Daca ti-a placut da-i un share :