Turmericul – planta minune care vindecă astmul. Un studiu apărut in anul 2019 în „Journal of Ethnopharmacology” a arătat că turmericul ameliorează controlul bolii astmatice la copii și adolescenți. Rădăcina de turmeric, denumită științific „Curcuma longa L.” mai este cunoscut sub numele de „șofranul indian”.

Utilizările sale sunt milenare, datând de mai bine de 4.000 de ani. Turmericul ameliorează astmul la copii și adolescenți. În medicina Ayurveda, această plantă era asociată cu creșterea energiei corpului. Era întrebuințată pentru îmbunătățirea digestiei, eliminarea gazelor și a viermilor intestinali, dizolvarea pietrelor la bilă, reglarea menstruației și ameliorarea durerilor articulare.

În sudul Asiei este condimentul principal folosit la mâncăruri. Tot aici, turmericul a fost folosit ca agent antiinfecțios și antibacterian în răni, tăieturi și vânătăi. În Pakistan sunt cunoscute mai cu seamă proprietățile sale antiinflamatoare și efectele sale benefice în curățarea rănilor, tulburările gastrointestinale și sindromul colonului iritabil. Indienii mai folosesc turmericul și pentru curățarea sângelui, vindecarea bolilor de piele, tratarea afecțiunilor respiratorii, precum astm, hiperactivitate bronhică, tuse, rinoree, sinuzită și alergii.

Studii științifice

Studiile moderne au confirmat multe din beneficiile sale exploatate în sistemele de medicină indiană. Sunt peste 3.000 de lucrări publicate pe turmeric în ultimii 25 de ani și peste 100 de compuși care au fost izolați până acum din rădăcina acestei plante. Principalii compuși sunt uleiul volatil, bogat în turmeron, și agenții de colorare – numiți curcuminoide. Curcumina acționează ca un antioxidant natural.

Studiile au arătat că turmericul și curcumina ajută în artrita reumatoidă, conjunctivită, cancer de piele, varicelă, variolă și infecții urinare. Este util și în dereglările digestive sau hepatice, precum flatulență, icter, durere abdominală, inapetență, icter și alte tulburări hepato-biliare. A demonstrat proprietăți terapeutice diverse: – antiinflamatoare – coleretice – carminative – antimicrobiene – antidiabetice

Studiul de caz

Turmericul ar putea fi util în tratamentul astmului datorită proprietăților antiinflamatoare puternice. În studiul de față, cercetătorii brazilieni au testat ipoteza că pulberea de turmeric poate ajuta la controlul astmului persistent la copii și adolescenți. Participanții la studiu aveau astm sever. Au fost împărțiți în două grupuri. Timp de 6 luni au primit zilnic câte 30 mg/kg de pulbere de turmeric.

Rezultatele au arătat că ambele grupuri au prezentat o ameliorare a bolii, în sensul că simptomele de astm au fost mai rare. Cu toate acestea, grupul care a primit turmeric a avut mai puține treziri în timpul nopții, au avut nevoie de mai puține medicamente (pentru ameliorarea rapidă a simptomelor). În general, persoanele tratate cu turmeric au avut un control mai bun al bolii după 3 și 6 luni de tratament.

În baza acestor rezultate, se poate concluziona: turmericul – planta minune care vindecă astmul.

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ne îndopăm cu zeci de medicamente, fără să știm că putem scăpa simplu de răceală, gripă și alte probleme respiratorii

Nu mai este o noutate că poți crea un echilibru în organismul…
Daca ti-a placut da-i un share :

Berea este mai sanatoasa decat crezi – iata 5 beneficii pentru sanatatea ta

Bucurati-va de un pahar de bere in seara asta, pentru ca este…
Daca ti-a placut da-i un share :

Bautura cu ananas care stimuleaza arderea grasimilor

Reteta de bautura pentru slabit: Ingrediente: 3 bucati de ananas 1 tulpina…
Daca ti-a placut da-i un share :

10 mari beneficii ale prunelor pentru sănătate

Prunele sunt fructe cu un continut ridicat de vitamine si minerale care…
Daca ti-a placut da-i un share :