Stratul cu crema este senzational, nu ne putem satura de aceasta prajitura, desi am facut-o de foarte multe ori!

Ingrediente:

– 200 g untura de porc sau margarina pentru prajituri

– 500 g faina

– Un praf de sare

– 200 g zahar

– 1 ou

– 2 linguri smantana

– 1 plic praf de copt

Pentru umplutura:

– 4 linguri gris

– 6 mere mai mari

– 1,2 l lapte

– 3 pachete budinca de vanilie

– 9 linguri zahar

Mod de preparare

Amestecam untura(margarina) cu faina, apoi adaugam si restul ingredientelor si framantam aluatul. Daca este prea tare, mai adaugam putina smantana, dar trebuie sa avem grija sa nu se inmoaie prea tare, scrie kiloretete.com.

Cand e gata, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.

Impartim aluatul in doua parti egale, apoi dintr-una intindem o foaie, si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Cand intindem aluatul trebuie sa avem mare grija, deoarece se rupe usor).

Presaram aluatul cu gris, apoi merele curatate le taiem felii si le punem peste. Punem intr-un vas praful de budinca impreuna cu zaharul si laptele, apoi fierbem budinca in mod obisnuit. Cand e gata, turnam budinca peste stratul cu mere.

Intindem si a doua parte a aluatului, apoi il taiem fasii lungi si le punem peste stratul de budinca in forma de gratii. Coacem la 180 de grade, aproximativ 35 de minute.

Lasam un pic sa se raceasca, dupa care presaram zahar pudra pe deasupra si o putem servi.

Sursa: Secretele

Daca ti-a placut da-i un share :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Afla care sunt nenumărate beneficii ale castanelor asupra sănătății!

Folosite de mii de ani ca aliment, gratie caruia organismul traverseaza cu…
Daca ti-a placut da-i un share :

8 Alimente pentru a curata ficatul in mod natural

Ficatul este cel mai mare organ din corpul nostru si functiile sale…
Daca ti-a placut da-i un share :

Asta se întâmplă atunci când mănânci usturoi pe stomacul gol

Stiai ca in cazul in care mananci un catel de usturoi pe…
Daca ti-a placut da-i un share :

Despre Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi

Sucul “inimii”: lămâie cu usturoi. O combinație puternică între usturoi, lămâie și…
Daca ti-a placut da-i un share :